"Crne" crne, chupave alge! Namnozile su se i ne znam kako da ih se reshim. Prvo da krenem od razloga zbog kojih sumnjam da su se pojavile. Neonka gro-lux je promenila spektar, istekao joj je rok trajanja, a i izbacila sam na 3 nedelje sve algare koje sam imala (jedna velika zenka ancistrusa i veliki flying fox). Nikakve duge promene nisam uvodila, a ranije ih nisam imala (aq j u funkciji preko dve godine). Naravno, prvo su se pojavile na anubijasima. Da kazem, da sam te anubijase kupila pre godinu ipo i da su bili malo zahvaceni crnim algama, ali sam ih tretirala i uspela da skinem varikinom, nakon cega se nisu pojavljivale, sve do sad!
Dakle, sada je pitanje kako to reshiti. Promenila sam naravno neonku, pocela sam dva puta nedeljno da menjam vodu (umesto dosadashnjih jednom u 10 dana), ubacila sam 3 mala sijamska algara i dva nova ancija. Primenjujem i neki drugaciji sistem periodicnosti osvetljenja (3 sata svetlo, 1 sat polumrak, pa tako do uvece). Ne znam odakle mi ideja da tako nesto ne prija algama.
Dakle, sada je pitanje kako to reshiti. Promenila sam naravno neonku, pocela sam dva puta nedeljno da menjam vodu (umesto dosadashnjih jednom u 10 dana), ubacila sam 3 mala sijamska algara i dva nova ancija. Primenjujem i neki drugaciji sistem periodicnosti osvetljenja (3 sata svetlo, 1 sat polumrak, pa tako do uvece). Ne znam odakle mi ideja da tako nesto ne prija algama.