vis, vis...a ja se pitam sto ti koralji kod mene rastu (ovo da su nefotosinteticki, su mi Ameri prodali pamet na nekom od svojih sitova
)
znaci phitoplankton, ma toga kod mene ima u izobilju...kada postruzem stakla sve te sitne algice zaplivaju i hrane mi ta dva koraljceka...nego, vidjela sam ja njih kako svojim polypima tj lovkama love i malu artemiju...ne bune se nista
Dobro jaki protok, necemo staviti pumpu od par 1000 l na sat da tuce direktno u koralj...to ej presmjesno, a uz to sada imam Wave box, pa su na mjestu di je udar vala dosta jak, najjaci u akvariju, ali nije direktan u njih...
zasjenjeno mjesto, posto sada imam 460-ak w na 440l s tim da lampe imaju i svoja "sjenila" (neki to zovu reflektorice) imam jako svjetlo u akvariju i da su na takvom direktnom svjetlu ne bi se otvarali...a kada su u "spiljicama" ovi zuti, a chilly visi naopak zaljepljen za plate montiporu njima je super
Ovaj tu prvi, crveni (moj chilly...sada da li su slicni ili nisu, ne znam, i sam znas koliko je tesko pojedine vrste razlikovati i smjesno bi bilo tvrditi jedno ili drugo), je takav da ne moze stajati uspravno...prvih mjesec dana sam ga bezuspjesno pokusavala postaviti da stoji prema gore, ali kada su me savjetovali da ga okrenem naopak, da vidis malca kako je procvjetao
A druga zuta...ta je totalno drugacija po gradji i svemu, puno je meksi koralj na dodir i moze se uvuci i biti mala, ali kada se otvori, popuni svoje tijelo za 4-5 puta od onoga sto ima kada se zatvori. Ima svoje faze zatvaranje (ja to zovem "staze" pa po 10-ak dana ne pusti polype...jednom u svakih 3 mjeseca odprilike, taman je sada ponovo, po drugi puta...
Nazalost nikako slike postaviti, ona stranica za postavljanje slika vec dva dana ne radi, a ja pak preko foruma vise ne mogu...odavno sam popunila svoju kvotu :evil:
Da u svakom slucaju, ako zelimo da nam takvi koralji rastu trebamo im pruziti paznju i ostale zahtjeve koje traze ispuniti.