1. Riba ima adipose peraje pa samim tim nije Carnegiella.
2. Oblik grudi nam govori da nije Thoracocharax
3. Broj zraka analnog peraja je iii, 32 ili iii, 33 definitivno ne ono sto si naveo 35 - 36 sto se uklapa u oba roda. Ako si mislio ukupno 35-36 onda ok.
Tacke po telu koje se lepo vide na zadnjoj slici daju nam za pravo da kazemo da je Gasteropelecus maculatus. Gasteropelecus sternicla nema nikakve tacke ili sare po telu.
Eto to bi bilo onako vizuelno mada opet da kazem da je bolja slika bilo bi jos bolje
Naime ja tesko mogu da vidim broj redova krljusti. To je vrlo vazno. Gasteropelecus ima daleko vise redova (28-37) nego Thoracocharax (19-22). To ti lako mozes da uocis jer Thoracocharax ima mnogo krupniju krljust. Ipak da kazem dosta sam siguran da je to Gasteropelecus.
Sta ja nevidim pa samim tim uvek ostaje crv sumnje. Vec sam rekao krljust ali to nije sve.
Naime Gasteropelecus levis i Gasteropelecus maculatus su vrlo slicne i dele ih neke anatomske razlike i to maksilarni zubi. To nema sanse da se vidi. G. jevis nema nazubljene maksile za razliku od G. maculatus.
Jos jedna stvar koja se nevidi a to su circumorbitalne kosti. G. sternicla ih nema kao ni premaksilarne zube.
Eto bez obzira na sve to ja dajem moj glas da je to Gasteropelecus maculatus.