Sve je to OK, ali na suštinu mog pitanja nije odgovoreno.
Ja nisam bio u recimo u Aziji i nisam video te rečice i ili delove toka neke od njih, a nisam ni pronašao slike na netu, što bi mi isto tako bilo korisno, bar upola kao da sam bio
Eto kad ste se dokačili neke azijske rečice, moje pitanje i dalje ostaje isto, a to je: Da li neko može da navede neke primere šta se sve od biljaka može naći u nekom krugu prečnika 1, 10 ili 100km, pa da kažemo: Da to je to, po tome ću u svom akvarijumu da sadim travu i pustim ribice na ispašu
Mnogo se pominje biotop, mnogo je saveta davano ljudima po principu geografskog porekla, a evo pogledajte samo ovaj forum koji postoji skoro 5 godina, pa nikad nisam video neki biotopski akvarijum na forumu. Ok je ono kad boban stavi gastromizone u akvarijum bez biljaka, ali kad tu doda mikrozorum i mikrorazbore, već smo u problemu, da li je to biotop ili ne, a verovatno nije. OK je kad staviš jednu, dve tri vrsta ciklida u kamenjar, pa da može to da prodje.
Ali mene drugo zanima, biljni akvarijumi i po 3-4 familije biljaka i riba u njemu, a nemam jedno 5-6 primera koji bi mi rekli šta je to tamo u Aziji u tom nekom krugu i da li te biljke koje treba uklopiti stvarno rastu jedna pored druge.
Eto Fauna, mislim da bi na ovo trebalo da odgovoriš preciznije, bar kroz po 5-6 primera Azija, Južna Amerika... pošto si u više navrata pominjao da su ti biotopski akvarijumi najzanimljiviji. :fauna: