sera aquatan®
sera aquatan® clears the water, immediately binds harmful heavy metal ions and neutralizes dissolved salts and aggressive Chlorine. It protects the mucous membrane of the fish due to its valuable vitamin B complex and skin protecting colloids. sera aquatan® is ideal for reducing stress during transport and introduction of fish.
(Serin citat)
Ja nisam rekao hlor nego hlorin.Uostalom moze biti i malo pometnje oko tih hlornih jedinjenja pa je bolje napisati hemijsku formulu pored naziva.Znaci na razlicitim jezicima se malo drukcije kaze a ja pricam tri.Postoji i taj Cl2 molekul elementarnog hlora kao i nascentni hlor itd. Koliko sam citao ima nekoliko varijanti dezinfekcije sa razlicitim hlornim jedinjenjima.Neke su ukinute neke su samo za odredjene vode a neki za pitku vodu itd.
Iz toga proizilazi pitanje da li je taj aquatan koji se koristi u BG uopste delotvoran protiv "beogradskog hlora". Takodje se postavlja pitanje da li stajanjem vode taj hlor ili sta vec odlazi ,iscezava ili isparava?Ja licno ne znam sta koriste u Grckoj ali bi mi bilo zanimljivo da saznam barem sta koriste u Beogradskom vodovodu.
Takodje mi se cini da ima vise verzija aquatana. Onako gledajuci na brzinu.
To sto je taj proizvod koji pominjes dobio nagradu ne utice znacajno na moje misljenje u principu u vezi svih takvih preparata.Nisam protiv ali preferiram prirodnije nacine.
Eto kao sto vidis imam i ja puno pitanja
cool2:??????????) na tu temu. I dalje ostaje bolji nacin RO..... Ali dobro, ne mogu svi da ga imaju i to razumem. Svakako ti preparati nisu carobni stapic i sigurno imaju nedostatke....