Imao sam jednom Aviculariu Versicolor ( skoro je promenjeno u Caribena Versicolor ), uzeo sam je kao veoma malu, uzivao sam u njoj sve dok jednog dana nije umrla...Posle par meseci mi je dosla prilika i u inat sam uzeo 40 komada....ista prica, sve su uginule...
Nisam imao predstavu zasto se to desilo jer su imale sve potrebne uslove i raznovrsnu ishranu, saznao sam od prijatelja da tu vrstu ne treba premestati ! Kaze da kada se premesti u drugi terarijum ugine odmah ili moze da zivi jos neko vreme, ali nece jesti, nece se pariti ako je odrasla....Nije mi to palo ni na kraj pameti, niti sam cuo ikada za to....pogotovu za tu vrstu, sa obzirom da sam primetio da cesto obozavaju da setkaju okolo...onako elegantno kako samo one znaju..
Kada je dosao momenat da su im male posudice postale suvise tesne ja sam ih premestio...Inace nije mi jasno kako bih uspeo da ih premestam, jedino da ih prenesem sa posudicom
Razumem ja da tarantule vole taman onoliko mesta koliko im treba, ali jednostavno volim da im dam bar malo prostora kako mogu da se setaju po terarijumu ili npr sto veoma volim da radim jeste to da onim koji su pletaci pruzim sto vise prostora kako bih posmatrao pravljenje tih fascinantnih i legendarnih mreza...ali o tome u nekoj drugoj temi samo za to...
Cekam C. Fimbriatusa da vidim na mrezi pa cu pokusati da ga snimim malo sa njegovom mrezom po celom terarijumu...Jedini mi je on do sada uvek iskoristio ceo prostor koji ima...nadam se da cu moci nekada da ispitam koliko to maksimalno on zeli da isplete.....Pozdrav !