Ja jos uvek imam akvarijum od 55 l koji je radjen u L profilu staklo lepljeno gitom. Naravno ja sam ivice prelepljivao silikonom kako akvarijum ne bi pustao vodu. "Davne" '98 god. sam ga kupio od jedne babine drugarice za tadasnjih 50din. Inace akvarijum dosta dugo stojao na tavanu pre moje kupovine, mene je odlicno sluzio plus sto je to akvarijum sa kojim sam uplovio u akvaristicke vode. Bas sam se pre neki dan vrteo oko njega i razmisljam o tome da ga sledeceg proleca "renoviram" i ponovo pustim u pogon. Citao sam u jednoj starijoj akvaristickoj literaturi sa ovog podneblja o pojavu silikona i prvih akvarijuma lepljenih silikonom bez L profila. Stari iskusni akvaristi su bili dosta skepticni po pitanju "novih" akvarijuma i tehnike lepljenja silikonom, jer kako cisto staklo moze da zadrzi toliku kolicinu vode. I eto igrom slucaja ti "novi" akvarijumi su zaziveli a akvarijumi sa L profilom su sada deo akvaristicke istorije. A tek sto su teski akvarijumi sa L profilom ne treba ni komentarisati