Imam akvarijum od 75l i u njemu oko 40 ribica sa potopnom pumpom 800h i puno biljaka. Neke su mi ribice dobile bijele tacke i kao neku sugu, uzeo sam lijekove za te bolesti i kad sam poceo da ih stavljam u akvar. ribice su pocele da mi crkavaju i zdrave i obolele. Ne znam sta da radim,ako neko sta zna neka pomogne....
======================================
Odgovorio: @djordje.ns (gresom sam spoji poruke (boban))
bele tacke po ribama, to je najverovatnije ich. potrebno je pojacati aeraciju, podici temperaturu do gornje granice koju ribe mogu da izdrze. postoje i lekovi koji se ubacuju u vodu za ich. pronadji koja je gornja granica temperature po vrstama koje imas, menjaj min. 30% vode svaki dan, probaj da usisavas sa dna . lek dodaj po uputstvu.
====================================
Stavljao sam lijek prema uputi i tada su mi pocele i zdrave crkavati,jutros ga nisam stavljao i sve su zive,sad za sad...
======================================
Odgovorio: @djordje.ns (gresom sam spoji poruke (boban))
bele tacke po ribama, to je najverovatnije ich. potrebno je pojacati aeraciju, podici temperaturu do gornje granice koju ribe mogu da izdrze. postoje i lekovi koji se ubacuju u vodu za ich. pronadji koja je gornja granica temperature po vrstama koje imas, menjaj min. 30% vode svaki dan, probaj da usisavas sa dna . lek dodaj po uputstvu.
====================================
Stavljao sam lijek prema uputi i tada su mi pocele i zdrave crkavati,jutros ga nisam stavljao i sve su zive,sad za sad...
Last edited by a moderator: